Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládés jeges szél recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Kéreghez:
» 9 tojásfehérje
» 30 dkg cukor
» 1 evőkanál ecet
» Csokoládés krém:
» 9 db tojás sárgája
» 4 ek cukor
» 2 cs vaníliás cukor
» 3 ek liszt
» 2 ek étkezési keményítő (kukorica)
» 2,5 dl tej
» 10 dkg étcsokoládé, kis darabokra törve
» 25 dkg vaj/margarin, szobahőmérsékletű
» Sztracsatella krém
» 500 ml habtejszín
» 5 dkg csokoládé,reszelve
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Verjük a tojásfehérjét a cukor folyamatos adagolásával kemény habbá, mikor már majdnem kész adjuk hozzá az ecetet.
Vékonyan megolajozott sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit (a sütő saját tepsije) és terítsük el benne a felvert habot.
Süssük előmelegített sütőben 150 °C-on 1,5 órán át. A színe aranybarna lesz, a tapintása ropogós. Mikor kihűlt óvatosan húzzuk le róla a papírt, és vágjuk 3 egyenlő részre.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a keményítőt és a tejet. Kis hőmérsékleten, folyamatos keverés közben, főzzük puding sűrűségűre. Vegyük le a tűzről, és dobjuk bele a darabokra tört csokoládét, keverjük meg, hogy felolvadjon benne. Hűtsük ki, majd keverjük össze a szobahőmérsékletű vajjal.

A sztracsatella krémhez verjük kemény habbá a tejszínt (tipp: érdemes habfixálót használni!) és keverjük hozzá óvatosan a reszelt csokoládét.

Állítsuk össze a rétegeket: kéreg, csokoládés krém, sztracsatella krém...
Vonjuk be tejszínhabbal, a tetejét szórjuk meg csokoládé forgáccsal.




Megjegyzés / tipp:

Egy éjszakára, vagy minimum 5 órára tegyük be a hűtőszekrénybe. Ennyi szükséges ahhoz, hogy szépen lehessen szeletelni.
0 komment 10 ember kedveli lilagondolatok
2015.08.12 23:11
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
cukor folyamatos, nagy tepsit, sütő saját, felvert habot, színe aranybarna, tapintása ropogós, vaníliás cukorral, darabokra tört, szobahőmérsékletű vajjal, sztracsatella krémhez, reszelt csokoládét, tetejét szórjuk, hűtőszekrénybe, sztracsatella, Sztracsatella, tojásfehérjét, hőmérsékleten, sztracsatella, előmelegített, tojássárgáját, tejszínhabbal, tojásfehérje, adagolásával, sütőpapírral, megolajozott, étcsokoládé, fokozatosan, felolvadjon, csokoládét, sűrűségűre, Csokoládés, folyamatos, csokoládét, habtejszín, szeletelni, forgáccsal, folyamatos, aranybarna, Kéreghez, tojásfehérje, cukor, evőkanál ecet, Csokoládés krém, tojás sárgája, cukor, vaníliás cukor, liszt, étkezési keményítő kukorica, étcsokoládé darabokra törve, margarin szobahőmérsékletű, Sztracsatella krém, habtejszín, csokoládéreszelve,
Ínycsiklandó sajtkrémleves
0 komment 12 ember kedveli
Krémes hájas tésztából
0 komment 2 ember kedveli
Mandulakeksz
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
1 komment 30 ember kedveli
Bounty kehely
0 komment 4 ember kedveli
Mákos krémes sütemény
0 komment 12 ember kedveli
Kakaós és fahéjas csigák
0 komment 2 ember kedveli
Fügés-barackos sertéskaraj...
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges zöldborsó mentával
0 komment 1 ember kedveli
Kókusz fagylalt
0 komment 5 ember kedveli
Somlói galuska
0 komment 8 ember kedveli
Leveles meggyes
1 komment 9 ember kedveli
Gombás rakott padlizsán
0 komment 2 ember kedveli
Tejdesszert csoki öntettel !
0 komment 16 ember kedveli
Céklasaláta...
0 komment 9 ember kedveli
4 perces sütemény
2 komment 18 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.